Rätt samarbetspartners för legotillverkning

Inom metallindustrin så är det mycket vanligt med legotillverkare som på engelska kallas för sub contractors. Det engelska namnet för legotillverkning är lite mer tydligt för på svenska så kan man ju få intrycket av att det handlar om en leksak vilket det alls inte gör. Förvisso så kan det vara så att man hyr in lego-tillverkning just för att tillverka en leksak men annars så har detta mycket lite med byggklossar av plast att göra. Legotillverkarens uppgift är att ta hand om en eller flera uppgifter av ett projekt och här är det otroligt viktigt att man finner rätt samarbetspartners så att det att man lägger ut vissa bitar inte leder till sämre resultat. Du hittar massor av företag som jobbar med legotillverkning i Gnosjöregionen.

Legotillverkning inom metallindustrin

Metallindustrin består av många olika områden och det är klart att det kan vara svårt att få plats med alla arbetsmoment på en och samma verkstad. Det här löser man med legotillverkning metall där man kan lägga ut förarbeten såväl som efterbearbetning på en annan part. Det är förstås viktigt att det här görs på ett tydligt sätt för som kund så vill man ju veta hur ens projekt kommer att hanteras. När ett företag har samarbetat länge med specifika företag så vet man ju vad som fungerar och vad som inte gör det, men när det blir dags att finna en ny tillverkare att samarbeta med så gäller det verkligen att välja rätt. Förutom priser så ser man på saker som:

  • Legotillverkarens kompetens
  • Tillverkarens kapacitet
  • Möjligheten att få snabb hjälp
  • Möjlighet att skicka personal mellan företagen
  • De material som används
  • Den teknik som tillämpas

De här punkterna blir viktiga för att legotillverkningen ska fungera på ett smidigt sätt. Förutom det att människor ska uppleva att kommunikationen är tydlig och klar så är det ofta så att maskiner också ska kunna kommunicera. Om man jobbar med ett specifikt styrsystem så kan det mycket väl vara så att det kommer att behövas även för de processer som legoföretaget tar hand om och då gäller det verkligen att man kan matcha arbetsmomenten på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om legotillverkning.

Större projekt

För större projekt så får det inte bli rörigt för att man involverar flera olika företag i tillverkningsprocessen. För att undvika förvirring så kan man se till att man har en projektledare för den kompletta tillverkningen och det här blir en person som kommer att ha kontakt både med kund och med de som står för de olika bitarna. För större volymer så gäller det även att kunna jobba på ett koordinerat sätt så att man inte står med de färdiga metalldelarna men måste vänta en vecka på att legomontören kan sätta ihop dem. Det gäller alltså att från start planera sitt projekt i samråd med de olika företagen som ska samarbeta.

Dela på en bebis

En sak som man kanske inte alltid tänker på är det där med känslan man får för ett visst projekt. När man som verkstad tar hand om tillverkningen av en del eller produkt så är det oundvikligen så att man verkligen tar till sig projektet och nästan ser det som sin egen lilla bebis. Hur ska man kunna dela på denna bebis utan att uppleva att det känns jobbigt? Här handlar det inte bara om barnsliga känslor av ägandeskap utan även om hur pass mycket man är villig att dela med sig av. Det finns ju oundvikligen en konkurrens som leder till problem med att andra företag kanske plockar upp ens egna kunder så att man själv till sist blir legoleverantör för samma kund. För att undvika den här typen av situation så måste man ha klara och tydliga kontrakt med sina legotillverkare så att det inte blir lönt för dem att försöka stjäla ens bebis.

Extra personal för enklare uppgifter

Ibland så kan man ta in legoarbetare till det egna företaget för att slutföra en arbetsprocess. Det kan ju vara så att man har plats för moment som svetsning, montering och paketering men att man inte normalt sett har personal för detta. För att finna bra medarbetare för den här typen av legotillverkning så kan man se till att ha kontakt med folk som är vana vid att hoppa in för tillfälliga jobb. Det gäller förstås att skapa ett bra kontaktnät så att man inte står utan personal när det är bråttom och man inte kan vänta på att folk får möjlighet att komma och jobba.