Försäljning av äldre maskiner innan snabbavveckling

På en verkstad som har varit verksam under flera årtionden så har man maskiner som fortfarande gör bra ifrån sig men som inte direkt efterfrågas på marknaden. Dagens industriautomation är avancerad och det finns moderna maskiner som är så imponerande att man knappast vill satsa på äldre varianter när man inser vad som finns. När man behöver sälja av äldre industrimaskiner inför en snabbavveckling så kan det vara klokt att fundera lite på vem och vilka som skulle kunna tänkas vara intresserade av att köpa.

Man måste sälja av maskiner innan snabbavveckling

En snabbavveckling innebär att man säljer aktiebolaget för att överlåta arbetet med likvidationen till den som köper. Det här är praktiskt och något som gör att man kan nå ett avslut så mycket snabbare. Men man kan inte sälja maskinerna tillsammans med bolaget då man vill avveckla. Det här är inget som bolaget som sköter avvecklingen är intresserade av. Detta måste man alltså göra i förväg.

Skolor och utbildningar vill ha maskiner

Något man kan göra är att kontakta industriutbildningar för att se om de är intresserade av de maskiner som man har ståendes och snart inte längre kommer att ha någon plats för. Här får man ofta ett ja. Även om dagens operatörer behöver lära sig den senaste tekniken och programmeringen så är det ofta så att de även förväntas kunna grunderna och då kan man behöva jobba med lite äldre maskiner.

Skolor som har många elever behöver fler industrimaskiner. Dessutom så kan det bli svårt att köpa in nya då en äldre går sönder. Om man då kan köpa in en begagnad industrimaskin till ett bra pris så kan det bli en utmärkt lösning.

Hobbyverksamhet i garage

Men det är inte bara skolor som kan vara intresserade av maskiner som säljs på grund av snabbavveckling. Man kan också hitta annonser i forum online där folk frågar efter allt från svarvar till lasermaskiner. Det här är personer som tycker om att jobba hemma i garaget med egna projekt och som är intresserade av professionella maskiner.

Den här typen av hobbyfolk är ofta intresserade av begagnade maskiner eftersom de på detta vis får råd med teknik som ger högre precision utan att kosta för mycket. Man kan helt enkelt lägga in en post och rada upp de maskiner som man vill sälja. Det kan vara värt att ta med maskiner som är så gamla att de inte ens nyproduceras längre. Entusiaster kan se en stor glädje även med dessa!

Om man inte säljer av industrimaskinerna innan snabbavvecklingen så är risken stor att man får lämna dem i sitt eget garage. Det här kanske inte blir så bekvämt, och då är det klart att det kan vara till stor hjälp att göra allt man kan i god tid för att bli av med utrustningen som man inte längre har något behov av.